WAT & HOE

NK_striptekenen_jongen_kleur
Kun je goed strips tekenen en ben je tussen de 9 en 17 jaar? Doe dan mee met het Nederlands Kampioenschap striptekenen!

Er zijn 3 leeftijdscategorieën:
9 t/m 11 jaar
12 t/m 14 jaar
15 t/m 17 jaar

Ben je ouder of jonger, dan kun je helaas niet meedoen. Let op, peildatum voor je leeftijd is 14 september 2019, de dag van de finale. Indien je bijvoorbeeld op 13 september 2019 18 wordt, kun je helaas niet meedoen.

Om mee te doen moet je een strip maken van minimaal 1 en maximaal 3 pagina’s op A4-formaat (dat is meestal net zo groot als een tekenvel). Je mag zelf weten waar de strip over gaat. De strip mag in kleur zijn (graag zelfs), maar dat hoeft niet per se.

Een professionele jury, selecteert per categorie de 5 beste inzendingen. Hoor je bij de beste inzendingen dan ontvang je een bericht dat je naar de finale in Breda mag komen! Samen met een begeleider ben je dan welkom op Stripfestival Breda.

Tijdens de finale op zaterdag 14 september in het Chassé Theater in Breda krijg je de opdracht om nogmaals een strip te tekenen. Het onderwerp voor deze strip blijft geheim tot de dag zelf. Je hebt dan precies 2 uur om een strip van 1 pagina te maken.

De jury bepaalt uiteindelijk de winnaars! Behalve de titel ’Kampioen striptekenen 2019’ zijn er mooie prijzen te winnen! Maar zit je in de finale, dan heb je sowieso een spetterend stripboekenpakket te pakken!